Anyagválaszték

Felső anyagréteg (testtel érintkező):

Pamut bébiplüss, Bambuszplüss, vagy Pamut flanel anyagból:

PAMUT Bébiplüss anyagok:

Összetételük: 80 % pamut 20 % poliészter (Oeko-Tex Minősítéssel)
Mivel annyiféle összetétellel találkoztam (hol 100 % pamut anyagként, hol 80, 75 % pamut anyagként vásároltam), tapintásra viszont a legtöbbnél nem igazán észlelek különbséget, utánajártam a bébiplüss anyagok készítésének. Alapja minden esetben egy nagyon vékony poliészter háló, amire rá van hurkolva a 100 % pamutplüss. A testtel tehát a 100% pamut plüss anyag érintkezik minden esetben, viszont alatta ott a vékony poliészter háló. A folyadékon könnyen a betét belsejébe vezeti, illetve nedvszívó képessége a pamut frottíréhoz hasonló. Tisztítása 40-60 fokon lehetséges.

 

PAMUT FLANEL anyagok:


Összetételük: 100 % pamut
Azoknak ajánlom, akik érzékenyek az anyagokban található műszálakra, tehát a bébiplüss anyagban található minimális poliesztert sem bírják, illetve azoknak, akiknek “meleg” a bébiplüss. Kicsit kevesebb nedvszívó képessége van, mint a plüssöknek, illetve a folyadékot is nehezebben vezeti a betét belsejébe. Mosása: 40-60 fokon, normál mosószerekkel lehetséges. Ára megegyezik a pamutplüss anyagból készült betétekével.

BAMBUSZ Plüss anyagok

Összetételük: 70 % bambusz 25 % biopamut 5 % poliészter
Magas minőségű különleges anyag. Hihetetlenül puha, csodás fényű különleges kelme. A pamut anyagnál nagyobb nedvszívású anyag. Tisztítása babaruhák mosására alkalmas mosószerrel! Öblíteni nem szabad! Maximális nedvszívó hatását 5-6 mosás után éri el. További információk lentebb. Ezekből az anyagokból készült betétek ára magasabb, hisz ezek az anyagok beszerzési ára a pamut anyagénak többszöröse. A betétek árlistája itt található.

FONTOS! Megrendelésekkor kérem a pontos anyag nevet és számot megadni, az esetleges félreértések elkerülése érdekében!

A betétekben található anyagok:

Nedvszívó (pamut, bambusz vagy zorb anyagból), és pul nedvességzáró anyag:

Nedvszívó anyagok:

100 % pamut frottír

Különös kezelést nem igényel. Ugyanúgy, ugyanazzal mosható mint bármilyen pamut anyag.

100 % bambusz frottír

A gyártó szerint a Bambusz anyag nagyobb nedvszívású, mint a pamut kb 2-3x annyi nedvességet képes felszívni, és ára is kb. ennyivel magasabb, és különleges bánásmódot igényel. Ez azt jelenti, hogy mosni csak olyan mosószerrel szabad, amely enzim, foszfát, szappan, és illatmentes. Tehát babaruhák mosására alkalmas mosószerrel tisztítható! Öblítő nem használható. Amennyiben nem így van tisztítva az anyag, valószínűleg egy-két éven belül eltömődnek a pólusok, és nem lesz képes a megszokott folyadék mennyiséget magába szívni.
Ezen túl mire eléri a teljes nedvszívó képességét kb 5-6 alkalommal át kell mosni.
További információk a bambusz anyagról: http://www.bambooland.hu/p/miert-bambusz.html

Silvadur ZORB

A gyártó szerint a jelenleg létező legnagyobb nedvszívású anyag. Összetételében: Wazoodle Zorb antibakteriális ezüstionok hozzáadásával speciális szálból készült. (Részletesebben: pamut / tencel / bambusz / egyéb tarkított poliészter nylon cellulózrostok optimális keveréke.) Antibakteriális és gombaellenes hatású. Fertőtleníteni nem szükséges. Egyetlen rétege 4-5 rétegnyi pamut frottír anyagot helyettesít. Így érhetjük el, hogy a lehető legvékonyabb betétet kapjuk. Folyadék felszívása is különlegesen gyors. Mosására szintén figyelni szükséges. Ugyanis az öblítő szerek eltömítik a pólusokat, így nem tudja felvenni a kellő mennyiségű folyadékot. A teljes nedvszívó képességének eléréséhez szintén 4-5 alkalommal át kell mosni. További információk: http://www.csimotapelenka.hu/anyagok-pelenka-varrashoz/meteraruk/zorb-ezustszalas

PUL nedvességzáró:

PUL interlock nevű anyagot használok, mely egy 100 % polyeszter anyag. Erre van laminálva a poliuretán réteg, amely vízzáróvá teszi, viszont a speciális eljárásnak köszönhetően az anyag légáteresztő marad. Ezen az oldalon méteráruban is vásárolható.

Alsó anyagréteg (dekoráció):

Pamut dekor anyagok:

100 % pamut, szövött anyag. Mosása szintén nem igényel semmi különlegeset. 40-60 fokon tisztítható.

Ha betéteket szeretnél, azok általában Bébiplüss felső résszel, pamut nedvszívóval és pamut dekor alsó résszel készülnek. Ha más formában szeretnéd, kérlek a megrendelés leadásakor ezt jelezd.

Megrendelésnél kérlek, hogy részletesen, pontosan fogalmazd meg amit kérsz a választott anyag számával, névvel együtt. Ha elvesződsz a “bőség zavarában”, és inkább rám bíznád, támpontként kérlek add meg, hogy melyik anyag tetszik bébiplüssből, vagy dekorból, vagy legalább, hogy melyik színeket szereted, és melyeket nem. 😉
Az anyagok korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésemre. Ha az anyag menet közben elfogy, igyekszem azt pótolni. Ha mégsem tudom már beszerezni, akkor a megrendelőt szabáskor megkeresem, és megkérem, válasszon új anyagot a betéteihez.
A megrendelés leadásáról, szállítási és fizetési információkról a Megrendelés leadása, szállítás menüpont alatt találhatsz több információt.

Köszönöm.

 

Reklámok

2 thoughts on “Anyagválaszték

  1. Visszajelzés: Magamról… | Női mosható egészségügyi betétek

  2. Visszajelzés: Magamról… | Női mosható egészségügyi betétek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s